Meer werkplezier door goede communicatie

Goede communicatie op de werkvloer bepaald een groot deel van het succes van de organisatie.

Goed kunnen communiceren is meteen ook één van de moeilijkste vaardigheden om onder de knie te krijgen.
 

Bij Ascender weten we als geen ander wat er allemaal bij communicatie komt kijken. Met ons ontwikkelprogramma 'Continuous dialogue' krijgen medewerkers en leidinggevende inzicht in hun werk als waarde en leren ze op een geweldloze, oplossings-, en toekomstgerichte manier de “continuous dialogue” voeren. 

Vraagstukken als 'wat is van mij en wat is van de ander?' 'Wordt er echt gezegd wat ik denk dat er gezegd wordt?' en 'Hoe zet ik gesprektechnieken in om op mijn mensen te motiveren?' 'Hoe kom ik op een assertieve en niet geweldloze manier voor mijzelf op? maar ook 'wat zijn mijn behoefte eigenlijk?' zijn vragen waar we dagelijks mee te maken krijgen.
 

COMMUNICATIE MODULES

Bij Ascender geloven we in 'practice what you preach'. Onze  klanten gaven aan- naast de continuous dialogue- ook behoefte te hebben aan kortere communicatie programma's.
Daarom hebben wij ervoor gekozen om verschillende communicatie modules aan te bieden die per module een halve dagdeel in beslag nemen. 


GEWELDLOOS COMMUNICEREN

De module 'Geweldloos communiceren' voor de medewerkers die meer inzicht willen in hun behoeften en gevoelens en willen leren om hier op een assertieve manier naar te handelen.
 

OPLOSSINGSGERICHTE GESPREKSVOERING

De module 'Oplossingsgerichte gespreksvoering' is voor leidinggevenden die zelf - en hun medewerkers- willen laten denken in mogelijkheden. Het programma zorgt ervoor dat mensen nieuwe perspectieven zien en in staat zijn om op zo een manier te communiceren dat de creativiteit bevorderd wordt.
 

MOTIVERENDE GESPREKSVOERING

Wil jij als leidinggevende jezelf -of je team- leren motiveren met jouw manier van communiceren? Dan is de module 'Motiverende gespreksvoering' de juiste keus.
 

DE COMMUNICATIE DYNAMIEK BINNEN MIJN TEAM

Merk je dat je als team tegen veel communicatieve uitdagingen aanloopt? 

Dan kun je bij Ascender ook met het hele team een communicatie programma volgen. In dit geval zal de trainer de leidinggevende en zijn of haar team inzicht geven in de dynamiek binnen het team. Ook leert het team- op een praktische manier- wat de behoeften van zichzelf en de ander zijn en hoe ze succesvoller kunnen communiceren.

Terug

Contact

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief
Graag ontvang ik de flyer
  • Betere resultaten
  • Meer inzicht in de eigen behoeftes en die van de ander
  • Weten hoe je behoeften te communiceren naar de ander
  • Gemotiveerder aan het werk
  • Betere verbinding binnen het team
  • Minder stress