Continuous dialogue voor leidinggevenden

De waardedialoog: kern van duurzame inzetbaarheid

Vind je het belangrijk dat mensen hun waarde in werk kunnen realiseren? Wil je jouw medewerkers helpen duurzaam waardevol aan het werk (inzetbaar) te zijn? En durf jij het oude functioneringsgesprek over boord te gooien en op een verfrissende manier de dialoog aan te gaan? Dan is het programma “continuous Dialogue” iets voor jou.

In het kader van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, heeft Prof. dr. Jac van der Klink het ‘Werk als Waarde’ model ontwikkeld, waarin de recente ontwikkelingen in werk, gezondheid en duurzame inzetbaarheid zijn opgenomen. Het belangrijkste uitgangspunt van ‘het Werk als Waarde’ model is dat werk waarde moet toevoegen voor zowel de organisatie als de medewerker.

In dit ontwikkelprogramma leer je de oplossings-, en toekomstgerichte “continuous dialogue” te voeren. Door de dialoog aan te gaan met je medewerkers kom je erachter wat zij in hun werk belangrijk en waardevol vinden- wat zij willen bereiken in de werkcontext, en vooral of zij zowel zelf in staat zijn als ook door de organisatie in staat gesteld worden, dit daadwerkelijk waar te maken.

DOELGROEP
Het ontwikkelprogramma “continuous Dialogue voor leidinggevenden” is voor leidinggevenden, die willen ontdekken wat hun medewerkers belangrijk vinden en wat zij van de organisatie nodig hebben om energiek en passievol te kunnen werken. De ‘continuous dialogue’ is een krachtige tool om dit samen te ontdekken.

RESULTAAT

  1. Je begrijpt wat de Capability Approach (CA) inhoudt
  2. Je weet wat echt belangrijk is in jouw werk
  3. Je bent in staat om de 7-waarden vragenlijst toe te passen in gesprekken met je medewerkers
  4. Je neemt verantwoordelijkheid als leidinggevende voor de ontwikkeling van je medewerkers
  5. Je weet hoe je jezelf en anderen duurzaam inzetbaar kunt houden
  6. Je bent in staat oplossingsgericht te werken en te communiceren
  7. Je weet hoe je ‘de werk als waarden’ vragenlijst binnen je organisatie toe kunt passen

Om gedragsverandering op lange termijn te bewerkstelligen is het belangrijk dat je van te voren duidelijke doelen stelt.

Voorafgaand aan het ontwikkelprogramma zal je je aan de hand van – onder andere- de WOOP techniek voorbereiden.

Daarnaast voer je de opdracht ‘drie zielen, één gedachte’ uit.

Terug

Contact

Ja, ik meld mij aan voor de nieuwsbrief
Graag ontvang ik de flyer