"De weg naar A&G psycholoog"

De A&G Campus is het opleidingsinstituut voor de (toekomstige) Arbeid en Gezondheid psycholoog.
De A&G Campus van Ascender biedt geaccrediteerde unieke en innovatieve cursussen op het gebied van arbeids- en gezondheidspsychologie en streeft naar een community waar psychologen elkaar ontmoeten en de nieuwste inzichten met elkaar kunnen delen.

Artikelen

Artikel voor u geselecteerd: Effectiviteit online therapie

07-08-2020

Online therapie is net zo effectief als een traditionele behandeling van bijvoorbeeld depressie of een angststoornis. Dat meldt de Volkskrant op basis van onderzoek van Claudia Bockting, hoogleraar klinische psychologie in de psychiatrie aan het Amsterdam UMC en Centre for Urban Mental ­Health van de Universiteit van Amsterdam.

Artikel voor u geselecteerd: Minder ziekmeldingen door thuiswerken, psychisch verzuim neemt wel toe

28-07-2020

In april en mei zijn er 40 procent minder ziekteverzuimmeldingen binnengekomen dan gewoonlijk, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare woensdag. Dit komt deels doordat mensen die zich gewoonlijk ziek zouden melden nu thuis kunnen werken. Wel waarschuwen de arbodiensten voor een toename in psychisch verzuim.

Artikel voor u geselecteerd: Langdurig psychisch verzuim voorspeld als gevolg van het coronavirus

09-07-2020

Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare waarschuwen voor langdurig verzuim door psychische klachten als gevolg van het coronavirus en de nieuwe werksituatie, ondanks de afnames van de nieuwe verzuimmeldingen in april en mei.

Meer nieuws