"De weg naar A&G psycholoog"

De A&G Campus is het opleidingsinstituut voor de (toekomstige) Arbeid en Gezondheid psycholoog.
De A&G Campus van Ascender biedt geaccrediteerde unieke en innovatieve cursussen op het gebied van arbeids- en gezondheidspsychologie en streeft naar een community waar psychologen elkaar ontmoeten en de nieuwste inzichten met elkaar kunnen delen.

Artikelen

Minder ziekmeldingen door thuiswerken, psychisch verzuim neemt wel toe

28-07-2020

In april en mei zijn er 40 procent minder ziekteverzuimmeldingen binnengekomen dan gewoonlijk, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare woensdag. Dit komt deels doordat mensen die zich gewoonlijk ziek zouden melden nu thuis kunnen werken. Wel waarschuwen de arbodiensten voor een toename in psychisch verzuim.

Langdurig psychisch verzuim voorspeld als gevolg van het coronavirus

09-07-2020

Arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare waarschuwen voor langdurig verzuim door psychische klachten als gevolg van het coronavirus en de nieuwe werksituatie, ondanks de afnames van de nieuwe verzuimmeldingen in april en mei.

Waarom het voeren van een goed gesprek in tijden van corona zo eenvoudig niet is

Hoe gaat het écht met je?
01-05-2020

Op de vraag ‘Hoe gaat het met je’ antwoorden mensen vaak plichtmatig met een ‘Best, oké.’ In deze tijden van corona niet zelden gevolgd dat anderen het nog veel zwaarder hebben. Dat is zelden opmaat tot een goed gesprek. Reint Jan Renes en Vittorio Busato lieten zich in deze voor velen verwarrende en onzekere tijd inspireren door een blog van gedragsdeskundige Elisabeth Weingarten. ‘Voor een goed gesprek helpt het als we beter nadenken over welke vragen we onze collega’s, vrienden en familie stellen.’

Meer nieuws