Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Nicolette Akkersdijk

Psycholoog

Nicolette Akkersdijk (1966) studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit van Utrecht als Sociaal- en Organisatiepsycholoog. Sindsdien heeft zij zich, aanvankelijk in combinatie met een functie binnen het bedrijfsleven, toegelegd op de ontwikkeling van het individu binnen de context van werk en organisatie. Nicolette ziet zichzelf als procesbegeleider gericht op het uitbreiden van het gedragsrepertoire en het wegnemen van belemmeringen opdat mensen in beweging kunnen komen. Zij verzorgde talloze trainingen en coaching op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, empowerment en timemanagement. Dit deed zij voor uiteenlopende organisaties in de profit- en non-profit sector.

Nicolette werkt praktisch en oplossingsgericht aan de hand van concrete persoonlijke voorbeelden. Bewustwording en persoonlijk inzicht zijn daarin dikwijls de eerste stap om denken, voelen en handelen te verbinden. Nicolette volgde opleidingen in cognitieve gedragstherapie, psychodrama, voice dialogue, psychopathologie en energetisch gerichte scholing. Dit gaf haar de verdieping om begeleiding en advies te bieden bij conflicten, omgaan met emoties, arbeidshandicap, stressmanagement en burnout. Met aandacht, een groot invoelingsvermogen en oprechte interesse, zet zij haar sterke analytisch vermogen in om individu, team en organisatie te faciliteren bij het beter benutten van hun potentieel.

Vanuit de visie dat het leven één geheel is waarin vraagstukken van zelfrealisatie zich synchroon aanbieden binnen verschillende leefgebieden verbindt zij binnenwereld met buitenwereld en biedt ondersteuning bij het vinden of herstellen van een juiste balans. Wie prettig en gemotiveerd werkt zal beter presteren. Een geluk voor mens en organisatie.

Nicolette is sinds 2016 verbonden aan Ascender.

Werkzaam op locaties: Arnhem en Utrecht.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.9
voor haar dienstverlening.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer