Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Nicolette Akkersdijk

Psycholoog

Nicolette Akkersdijk (1966) studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit van Utrecht als Sociaal- en Organisatiepsycholoog. Sindsdien heeft zij zich, aanvankelijk in combinatie met een functie binnen het bedrijfsleven, toegelegd op de ontwikkeling van het individu binnen de context van werk en organisatie. Nicolette ziet zichzelf als procesbegeleider gericht op het uitbreiden van het gedragsrepertoire en het wegnemen van belemmeringen opdat mensen in beweging kunnen komen. Zij verzorgde talloze trainingen en coaching op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, empowerment en timemanagement. Dit deed zij voor uiteenlopende organisaties in de profit- en non-profit sector.

Nicolette werkt praktisch en oplossingsgericht aan de hand van concrete persoonlijke voorbeelden. Bewustwording en persoonlijk inzicht zijn daarin dikwijls de eerste stap om denken, voelen en handelen te verbinden. Nicolette volgde opleidingen in cognitieve gedragstherapie, psychodrama, voice dialogue, psychopathologie en energetisch gerichte scholing. Dit gaf haar de verdieping om begeleiding en advies te bieden bij conflicten, omgaan met emoties, arbeidshandicap, stressmanagement en burnout. Met aandacht, een groot invoelingsvermogen en oprechte interesse, zet zij haar sterke analytisch vermogen in om individu, team en organisatie te faciliteren bij het beter benutten van hun potentieel.

Vanuit de visie dat het leven één geheel is waarin vraagstukken van zelfrealisatie zich synchroon aanbieden binnen verschillende leefgebieden verbindt zij binnenwereld met buitenwereld en biedt ondersteuning bij het vinden of herstellen van een juiste balans. Wie prettig en gemotiveerd werkt zal beter presteren. Een geluk voor mens en organisatie.

Nicolette is sinds 2016 verbonden aan Ascender.

Werkzaam op locaties: Arnhem en Utrecht.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.5
voor haar dienstverlening.

Gastenblog: Barbara Enthoven “Je (insta)gram halen”

24-06-2019

Ascender geeft graag in de rubriek “Gastenblogs” ruimte aan relaties van Ascender die in een blog een verfrissende, of prikkelende, of stof-tot-nadenken onderwerp aansnijden. Ruim baan in de Gastenblog voor Barbara Enthoven van onze samenwerkingspartner Lijfwacht Reaal.

Lees meer

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

23-05-2019

Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars jong talent.

Lees meer

Na kanker weer duurzaam aan het werk

23-05-2019

Hoe kun je na kanker weer duurzaam aan het werk? Bij werkgevers komt hier meer aandacht voor. “Dat is goed”, vindt psycholoog Rosalie Koolen die is verbonden aan Ascender. “De effecten van de diagnose en een behandeling werken vaak lang door waardoor iemand niet altijd op volle kracht kan werken.”

Lees meer

Slapeloosheid heeft invloed op functioneren tijdens werk

23-05-2019

Mensen met slaapproblemen ervaren dagelijks belemmeringen in hun werk. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheids- enquête van het CBS. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van slapeloosheid; vrouwen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. 

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om risico op burn-out te meten

23-05-2019

KU Leuven heeft een vragenlijst ontwikkeld om burn-out vast te stellen en het risico erop te meten. Volgens de onderzoekers is het een wetenschappelijke methode die het probleem in kaart kan brengen.

Lees meer

Negen tips om beter te slapen

23-05-2019

Het Trimbos Instituut geeft in een korte videoboodschap negen tips om beter te slapen. In gesprekken met professionals die te maken hebben met cliënten met slaapproblemen, kwam naar voren dat dit soort basiskennis vaak  onbekend is bij deze doelgroep. Dit soort informatie kan cliënten soms al enorm helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer