Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Nicolette Akkersdijk

Psycholoog

Nicolette Akkersdijk (1966) studeerde in 1993 af aan de Rijksuniversiteit van Utrecht als Sociaal- en Organisatiepsycholoog. Sindsdien heeft zij zich, aanvankelijk in combinatie met een functie binnen het bedrijfsleven, toegelegd op de ontwikkeling van het individu binnen de context van werk en organisatie. Nicolette ziet zichzelf als procesbegeleider gericht op het uitbreiden van het gedragsrepertoire en het wegnemen van belemmeringen opdat mensen in beweging kunnen komen. Zij verzorgde talloze trainingen en coaching op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit, empowerment en timemanagement. Dit deed zij voor uiteenlopende organisaties in de profit- en non-profit sector.

Nicolette werkt praktisch en oplossingsgericht aan de hand van concrete persoonlijke voorbeelden. Bewustwording en persoonlijk inzicht zijn daarin dikwijls de eerste stap om denken, voelen en handelen te verbinden. Nicolette volgde opleidingen in cognitieve gedragstherapie, psychodrama, voice dialogue, psychopathologie en energetisch gerichte scholing. Dit gaf haar de verdieping om begeleiding en advies te bieden bij conflicten, omgaan met emoties, arbeidshandicap, stressmanagement en burnout. Met aandacht, een groot invoelingsvermogen en oprechte interesse, zet zij haar sterke analytisch vermogen in om individu, team en organisatie te faciliteren bij het beter benutten van hun potentieel.

Vanuit de visie dat het leven één geheel is waarin vraagstukken van zelfrealisatie zich synchroon aanbieden binnen verschillende leefgebieden verbindt zij binnenwereld met buitenwereld en biedt ondersteuning bij het vinden of herstellen van een juiste balans. Wie prettig en gemotiveerd werkt zal beter presteren. Een geluk voor mens en organisatie.

Nicolette is sinds 2016 verbonden aan Ascender.

Werkzaam op locaties: Arnhem en Utrecht.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Uitnodiging: korte vragenlijst onderzoek ‘Depressie en Werk’ voor mensen met depressieve episoden

15-05-2019

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mensen met depressie vaak moeite hebben om goed aan het werk te blijven. De Depressie Vereniging en Ascender doen onderzoek naar welke randvoorwaarden mensen met depressieve episoden helpen om weer aan het werk te gaan. Ervaring met depressieve episoden? Vul ook de online vragenlijst in!

Lees meer

Meer uitval specialisten door toename niet-medische taken

21-03-2019

Volgens medisch specialisten is werkuitval vanwege burn-outklachten in de afgelopen twee jaar toegenomen door met name de groei van niet-medische taken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) onder haar leden.

Lees meer

Eerste certificaten ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’ uitgereikt

26-03-2019

Vorige week zijn de eerste certificaten uitgereikt aan enthousiaste deelnemers aan de training ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’. Uitgangspunt van deze benadering is dat werk voortdurend waarde toevoegt voor zowel de persoon als de organisatie.

Lees meer

Arbobalans 2018: psychosociale arbeidsbelasting blijft toenemen

21-03-2019

Werknemers moeten steeds meer doen en hebben daar steeds minder zelf iets over te zeggen. Dit vertaalt zich in een stijging van de burn-outklachten bij werknemers. Dit blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO.

Lees meer

Onderzoek naar mogelijk verband tussen ADHD en creativiteit

21-03-2019

Er is mogelijk een verband tussen ADHD en creativiteit. Hersenwetenschapper Martine Hoogman van de Radboudumc gaat onderzoeken of daar een wetenschappelijke basis voor is.

Lees meer

Eerste arbodienst speciaal voor vrouwen

21-03-2019

Met een nieuwe arbodienst richt HealthyWoman zich specifiek op arbeidsomstandigheden van vrouwen. Dat het ziekteverzuim onder vrouwelijke werknemers hoger is dan onder mannelijke collega’s heeft ondermeer te maken met levensfaseproblemen.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer