Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Marieke Siepert

Cognitief gedragstherapeut VGCT, mindfulness trainer en Registerpsycholoog NIP/A&O

Marieke Siepert (1982) is sinds 2007 verbonden aan Ascender. Zij is werkzaam als psycholoog en mindfulness trainer bij de vestiging in Utrecht. Met een registratie als cognitief gedragstherapeut (VGCT) merkt zij haar voorliefde voor ervaringsgerichte interventies vanuit Acceptance and commitment therapy (ACT) en mindfulness based cognitive therapy (MBCT). Op deze wijze cliënten uit te nodigen om te gaan ontdekken dat ze zoveel meer zijn dan het verhaal van hun gedachten met de daaruit voortvloeiende gedragspatronen: uit je hoofd in je leven, zoals dat zo treffend wordt genoemd in de ACT. Samen met de client op zoek naar passende verandermogelijkheden binnen de context waarin iemand zich begeeft is wat Marieke voor ogen heeft met haar individuele begeleidingen. Werk als waardegebied speelt hierin een belangrijke rol, daarom is haar aanpak eclectisch met oog voor de mens in zijn of haar (werk)omgeving.

De achtweekse groepstraining Mindfulness en Werk in Utrecht wordt sinds 2016 door Marieke begeleid. Het scheppen van een veilige sfeer in haar rol als trainer is essentieel voor het groepsproces. De onderlinge uitwisseling van oefenervaringen door deelnemers - ieder uit hun eigen werkcontext - is een grote meerwaarde voor het bewustwordingsproces. Daarnaast verzorgt Marieke incompany workshops Mindfulness en werk op maat. De verdiepende training Compassie in Werk is in ontwikkeling.

Marieke is afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Universiteit Utrecht in 2005. Ook dit vakgebied onderhoudt zij met individuele vraagstukken voor (neuro)psychologische diagnostiek bij expertise aanvragen voor de werkcontext.


Werkzaam op locatie: Utrecht.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.9
voor haar dienstverlening.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer