Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Marieke Siepert

Cognitief gedragstherapeut VGCT, mindfulness trainer en Registerpsycholoog NIP/A&O

Marieke Siepert (1982) is sinds 2007 verbonden aan Ascender. Zij is werkzaam als psycholoog en mindfulness trainer bij de vestiging in Utrecht. Met een registratie als cognitief gedragstherapeut (VGCT) merkt zij haar voorliefde voor ervaringsgerichte interventies vanuit Acceptance and commitment therapy (ACT) en mindfulness based cognitive therapy (MBCT). Op deze wijze cliënten uit te nodigen om te gaan ontdekken dat ze zoveel meer zijn dan het verhaal van hun gedachten met de daaruit voortvloeiende gedragspatronen: uit je hoofd in je leven, zoals dat zo treffend wordt genoemd in de ACT. Samen met de client op zoek naar passende verandermogelijkheden binnen de context waarin iemand zich begeeft is wat Marieke voor ogen heeft met haar individuele begeleidingen. Werk als waardegebied speelt hierin een belangrijke rol, daarom is haar aanpak eclectisch met oog voor de mens in zijn of haar (werk)omgeving.

De achtweekse groepstraining Mindfulness en Werk in Utrecht wordt sinds 2016 door Marieke begeleid. Het scheppen van een veilige sfeer in haar rol als trainer is essentieel voor het groepsproces. De onderlinge uitwisseling van oefenervaringen door deelnemers - ieder uit hun eigen werkcontext - is een grote meerwaarde voor het bewustwordingsproces. Daarnaast verzorgt Marieke incompany workshops Mindfulness en werk op maat. De verdiepende training Compassie in Werk is in ontwikkeling.

Marieke is afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Universiteit Utrecht in 2005. Ook dit vakgebied onderhoudt zij met individuele vraagstukken voor (neuro)psychologische diagnostiek bij expertise aanvragen voor de werkcontext.


Werkzaam op locatie: Utrecht.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Gastenblog: Barbara Enthoven “Je (insta)gram halen”

24-06-2019

Ascender geeft graag in de rubriek “Gastenblogs” ruimte aan relaties van Ascender die in een blog een verfrissende, of prikkelende, of stof-tot-nadenken onderwerp aansnijden. Ruim baan in de Gastenblog voor Barbara Enthoven van onze samenwerkingspartner Lijfwacht Reaal.

Lees meer

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

23-05-2019

Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars jong talent.

Lees meer

Na kanker weer duurzaam aan het werk

23-05-2019

Hoe kun je na kanker weer duurzaam aan het werk? Bij werkgevers komt hier meer aandacht voor. “Dat is goed”, vindt psycholoog Rosalie Koolen die is verbonden aan Ascender. “De effecten van de diagnose en een behandeling werken vaak lang door waardoor iemand niet altijd op volle kracht kan werken.”

Lees meer

Slapeloosheid heeft invloed op functioneren tijdens werk

23-05-2019

Mensen met slaapproblemen ervaren dagelijks belemmeringen in hun werk. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheids- enquête van het CBS. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van slapeloosheid; vrouwen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. 

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om risico op burn-out te meten

23-05-2019

KU Leuven heeft een vragenlijst ontwikkeld om burn-out vast te stellen en het risico erop te meten. Volgens de onderzoekers is het een wetenschappelijke methode die het probleem in kaart kan brengen.

Lees meer

Negen tips om beter te slapen

23-05-2019

Het Trimbos Instituut geeft in een korte videoboodschap negen tips om beter te slapen. In gesprekken met professionals die te maken hebben met cliënten met slaapproblemen, kwam naar voren dat dit soort basiskennis vaak  onbekend is bij deze doelgroep. Dit soort informatie kan cliënten soms al enorm helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer