Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Lotte Motmans

GZ Psycholoog, cognitief gedragstherapeut

Lotte Motmans (1975) is sinds 2007 verbonden als psycholoog aan Ascender. Momenteel werkt zij als freelancer. Zij is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en geregistreerd tot Cognitief Gedragstherapeut. Voorts is zijn geschoold in EMDR en mindfulness.

Naast haar jarenlange ervaring op het gebied van Arbeid, Organisatie en Gezondheid, heeft Lotte veel ervaring in het werken als psycholoog in de SGGZ. Voor haar carrière als psycholoog heeft zij 10 jaar gewerkt als diëtist in het ziekenhuis.

Lotte heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met diverse lichamelijke- en psychische klachten, reintegratietrajecten en diagnostiek.

Lotte vindt het belangrijk een open en veilige sfeer en omgeving te creëren, waarin zij samen met de cliënt kan komen tot de kern van de problematiek en de hulpvraag hierbij. Zij wil hierbij met de cliënt werken aan zijn/haar persoonlijke factoren die van negatieve en/of positieve invloed zijn op de problematiek en de oplossing. Met daarbij oog voor de context waarin cliënt zich bevindt.

Kenmerkend aan Lotte haar manier van werken is haar doelgerichtheid, positiviteit, empathisch confronteren en werken op het niveau van gedachten, gevoel en gedrag. Dit met een rustige en accepterende houding naar de cliënt.

Werkzaam op locaties: Utrecht en Arnhem.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.9
voor haar dienstverlening.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer