Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Lotte Motmans

GZ Psycholoog, cognitief gedragstherapeut

Lotte Motmans (1975) is sinds 2007 verbonden als psycholoog aan Ascender. Momenteel werkt zij als freelancer. Zij is BIG-geregistreerd GZ-psycholoog, registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en geregistreerd tot Cognitief Gedragstherapeut. Voorts is zijn geschoold in EMDR en mindfulness.

Naast haar jarenlange ervaring op het gebied van Arbeid, Organisatie en Gezondheid, heeft Lotte veel ervaring in het werken als psycholoog in de SGGZ. Voor haar carrière als psycholoog heeft zij 10 jaar gewerkt als diëtist in het ziekenhuis.

Lotte heeft veel kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met diverse lichamelijke- en psychische klachten, reintegratietrajecten en diagnostiek.

Lotte vindt het belangrijk een open en veilige sfeer en omgeving te creëren, waarin zij samen met de cliënt kan komen tot de kern van de problematiek en de hulpvraag hierbij. Zij wil hierbij met de cliënt werken aan zijn/haar persoonlijke factoren die van negatieve en/of positieve invloed zijn op de problematiek en de oplossing. Met daarbij oog voor de context waarin cliënt zich bevindt.

Kenmerkend aan Lotte haar manier van werken is haar doelgerichtheid, positiviteit, empathisch confronteren en werken op het niveau van gedachten, gevoel en gedrag. Dit met een rustige en accepterende houding naar de cliënt.

Werkzaam op locaties: Utrecht en Arnhem.

Ascender actueel
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Uitnodiging: korte vragenlijst onderzoek ‘Depressie en Werk’ voor mensen met depressieve episoden

15-05-2019

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mensen met depressie vaak moeite hebben om goed aan het werk te blijven. De Depressie Vereniging en Ascender doen onderzoek naar welke randvoorwaarden mensen met depressieve episoden helpen om weer aan het werk te gaan. Ervaring met depressieve episoden? Vul ook de online vragenlijst in!

Lees meer

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

23-05-2019

Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars jong talent.

Lees meer

Na kanker weer duurzaam aan het werk

23-05-2019

Hoe kun je na kanker weer duurzaam aan het werk? Bij werkgevers komt hier meer aandacht voor. “Dat is goed”, vindt psycholoog Rosalie Koolen die is verbonden aan Ascender. “De effecten van de diagnose en een behandeling werken vaak lang door waardoor iemand niet altijd op volle kracht kan werken.”

Lees meer

Slapeloosheid heeft invloed op functioneren tijdens werk

23-05-2019

Mensen met slaapproblemen ervaren dagelijks belemmeringen in hun werk. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheids- enquête van het CBS. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van slapeloosheid; vrouwen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. 

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om risico op burn-out te meten

23-05-2019

KU Leuven heeft een vragenlijst ontwikkeld om burn-out vast te stellen en het risico erop te meten. Volgens de onderzoekers is het een wetenschappelijke methode die het probleem in kaart kan brengen.

Lees meer

Negen tips om beter te slapen

23-05-2019

Het Trimbos Instituut geeft in een korte videoboodschap negen tips om beter te slapen. In gesprekken met professionals die te maken hebben met cliënten met slaapproblemen, kwam naar voren dat dit soort basiskennis vaak  onbekend is bij deze doelgroep. Dit soort informatie kan cliënten soms al enorm helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer