Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Partners

EAP partners
Ascender werkt met verschillende binnen- en buitenlandse partners, zoals buitenlandse EAP providers, die Ascender hebben geselecteerd om in Nederland de dienstverlening voor hun internationale klanten uit te voeren. Ascender is medeoprichter en maakt deel uit van de Europese beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, het Employee Assistance European Forum (EAEF). Daarnaast is Ascender als enige Nederlandse organisatie verbonden aan de Amerikaanse beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, de Employee Assistance Professionals Association (EAPA). In Nederland werkt Ascender volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Vele Ascender psychologen zijn daarnaast lid van en/of gecertificeerd via verschillende beroepsverenigingen, waaronder de VGCT, vereniging voor Mindfulness, NMI, KIWA.

Licenties
Daarnaast voert Ascender onder licentie verschillende trainingen van buitenlandse partners, zoals Fit for Life van Emerald en Maternity Coaching van Talking Talent.

Wetenschap
Evidence based werken staat hoog in het vaandel van Ascender. Om die reden medefinancieren wij een leerstoel op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Onderzoek
Ascender voert geen diagnostisch onderzoek uit. Vragen m.b.t. expertises en diagnostiek, bijvoorbeeld neuropsychologisch en arbeidspsychologisch onderzoek, worden doorverwezen naar onafhankelijk onderzoeksbureau BirdView.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer