Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Partners

EAP partners
Ascender werkt met verschillende binnen- en buitenlandse partners, zoals buitenlandse EAP providers, die Ascender hebben geselecteerd om in Nederland de dienstverlening voor hun internationale klanten uit te voeren. Ascender is medeoprichter en maakt deel uit van de Europese beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, het Employee Assistance European Forum (EAEF). Daarnaast is Ascender als enige Nederlandse organisatie verbonden aan de Amerikaanse beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, de Employee Assistance Professionals Association (EAPA). In Nederland werkt Ascender volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Vele Ascender psychologen zijn daarnaast lid van en/of gecertificeerd via verschillende beroepsverenigingen, waaronder de VGCT, vereniging voor Mindfulness, NMI, KIWA.

Licenties
Daarnaast voert Ascender onder licentie verschillende trainingen van buitenlandse partners, zoals Fit for Life van Emerald en Maternity Coaching van Talking Talent.

Wetenschap
Evidence based werken staat hoog in het vaandel van Ascender. Om die reden medefinancieren wij een leerstoel op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Onderzoek
Ascender voert geen diagnostisch onderzoek uit. Vragen m.b.t. expertises en diagnostiek, bijvoorbeeld neuropsychologisch en arbeidspsychologisch onderzoek, worden doorverwezen naar onafhankelijk onderzoeksbureau BirdView.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Gastenblog: Barbara Enthoven “Je (insta)gram halen”

24-06-2019

Ascender geeft graag in de rubriek “Gastenblogs” ruimte aan relaties van Ascender die in een blog een verfrissende, of prikkelende, of stof-tot-nadenken onderwerp aansnijden. Ruim baan in de Gastenblog voor Barbara Enthoven van onze samenwerkingspartner Lijfwacht Reaal.

Lees meer

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

23-05-2019

Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars jong talent.

Lees meer

Na kanker weer duurzaam aan het werk

23-05-2019

Hoe kun je na kanker weer duurzaam aan het werk? Bij werkgevers komt hier meer aandacht voor. “Dat is goed”, vindt psycholoog Rosalie Koolen die is verbonden aan Ascender. “De effecten van de diagnose en een behandeling werken vaak lang door waardoor iemand niet altijd op volle kracht kan werken.”

Lees meer

Slapeloosheid heeft invloed op functioneren tijdens werk

23-05-2019

Mensen met slaapproblemen ervaren dagelijks belemmeringen in hun werk. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheids- enquête van het CBS. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van slapeloosheid; vrouwen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. 

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om risico op burn-out te meten

23-05-2019

KU Leuven heeft een vragenlijst ontwikkeld om burn-out vast te stellen en het risico erop te meten. Volgens de onderzoekers is het een wetenschappelijke methode die het probleem in kaart kan brengen.

Lees meer

Negen tips om beter te slapen

23-05-2019

Het Trimbos Instituut geeft in een korte videoboodschap negen tips om beter te slapen. In gesprekken met professionals die te maken hebben met cliënten met slaapproblemen, kwam naar voren dat dit soort basiskennis vaak  onbekend is bij deze doelgroep. Dit soort informatie kan cliënten soms al enorm helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer