Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Partners

EAP partners
Ascender werkt met verschillende binnen- en buitenlandse partners, zoals buitenlandse EAP providers, die Ascender hebben geselecteerd om in Nederland de dienstverlening voor hun internationale klanten uit te voeren. Ascender is medeoprichter en maakt deel uit van de Europese beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, het Employee Assistance European Forum (EAEF). Daarnaast is Ascender als enige Nederlandse organisatie verbonden aan de Amerikaanse beroepsvereniging van Employee Assistance providers en professionals, de Employee Assistance Professionals Association (EAPA). In Nederland werkt Ascender volgens de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Vele Ascender psychologen zijn daarnaast lid van en/of gecertificeerd via verschillende beroepsverenigingen, waaronder de VGCT, vereniging voor Mindfulness, NMI, KIWA.

Licenties
Daarnaast voert Ascender onder licentie verschillende trainingen van buitenlandse partners, zoals Fit for Life van Emerald en Maternity Coaching van Talking Talent.

Wetenschap
Evidence based werken staat hoog in het vaandel van Ascender. Om die reden medefinancieren wij een leerstoel op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Onderzoek
Ascender voert geen diagnostisch onderzoek uit. Vragen m.b.t. expertises en diagnostiek, bijvoorbeeld neuropsychologisch en arbeidspsychologisch onderzoek, worden doorverwezen naar onafhankelijk onderzoeksbureau BirdView.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen

Actie Vitaliteitscheck-up – Week van de Werkstress

06-11-2018

In het kader van de week van de werkstress biedt Ascender u in samenwerking met CheckYourself een preventieve vitaliteitscheck-up aan. Voor slechts € 120 wordt de werknemer op vitaliteit getoetst en op basis van de resultaten ontvangt de medewerker een persoonlijk coachingsgesprek.

Lees meer

Experimenten met prikkelarme omgeving

24-10-2018

Er is grote behoefte aan prikkelarme omgevingen. Daarmee zijn nu experimenten gestart, zoals een supermarkt in Sint-Michielsgestel die een uur prikkelarm winkelen aanbiedt of een prikkelarme rondleiding in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Lees meer:

Lees meer

Experiment vier dagen werken vijf dagen salaris pakt goed uit

24-10-2018

Vier dagen werken en wel vijf dagen salaris betalen – een experiment hiermee dit jaar in Nieuw-Zeeland heeft tot positieve resultaten geleid. De werknemers zijn meer tevreden met hun werk en geven aan dat hun werk-privébalans is verbeterd. Lees meer:

Alleenstaanden ervaren een sterke mate van eenzaamheid

24-10-2018

Gevoelens van eenzaamheid komt het vaakst voor onder alleenstaande ouders en mensen die zijn gescheiden. In 2017 ervoer 7 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder een sterke mate van eenzaamheid. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over eenzaamheid van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Lees meer:

Feiten en fictie over burn-out op een rij

24-10-2018

Dit artikel ontrafelt wat er wel en niet klopt over een burn-out. Want neemt het aantal burn-outs nu daadwerkelijk wel toe? Je leest het hier.

Lees meer

Erwin van Meekeren: een betere samenwerking door veilige hechting

02-08-2018

Lees hier deel 3 uit de serie artikelen waarin Erwin van Meekeren, psychiater en schrijver van het boek ‘Samen beslissen, ook als dat lastig blijkt’, verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede samenwerking met cliënten belicht. Het onderwerp van dit artikel: hechting.

Lees meer

Vacature administratief medewerker

31-07-2018

In deze functie werk je ondersteunend aan het secretariaat dat bestaat uit een office manager en 4 secretaresses. Het secretariaat verzorgt o.a. de (complexe) agendaplanning van ca. 25 psychologen, werkzaam op ca. 16 locaties door het hele land. Daarnaast worden vertrouwelijke rapportages verzonden, met bijbehorende offertes en wordt het hele proces gemonitord. Bij het hele proces van aanmelding tot facturatie heeft het secretariaat administratieve hulp nodig. Overleg en samenwerking met je collega’s op het secretariaat is dan ook een belangrijke factor in een succesvolle uitvoering. De werkzaamheden binnen de functie zijn administratief van aard en zeer divers.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer