drs. Th.J.M. (Dick) Freriks

Directeur, klinisch psycholoog (BIG)

Dick is klinisch psycholoog en psychotherapeut en gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde problematiek, stress en burn-out. Hij heeft verschillende psychotherapeutische opleidingen gevolgd en heeft twee BIG-registraties: klinisch psycholoog en psychotherapeut; Dick is lid van de Vereniging voor gedragstherapie en cognitieve therapie (VGCT). Bij het NIP is hij Register psycholoog Arbeid&Organisatie. Hij is tevens erkend NMI-mediator. Dick heeft ruim tien jaar in een algemeen ziekenhuis gewerkt en is vanuit die ervaring zeer goed bekend met de medische wereld en medische professionals. Hij heeft veel affiniteit met zelfstandige ondernemers (mede-auteur van het boekje ‘Ondernemen is mensenwerk’; bij Ascender op te vragen). 

Dick is een van de oprichters en directielid van Ascender. Binnen Ascender begeleidt Dick zowel individuele cliënten als teams in bedrijven en zorginstellingen en maatschappen in ziekenhuizen. Tevens adviseert hij particuliere arbeidsongeschiktheidsverzekeraars en arbodiensten bij het ontwikkelen van de dienstverlening op het gebied van preventie en arbeidsre-integratie. Hij adviseert organisaties op het terrein van duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hij is als docent verbonden aan verschillende opleidingen, o.a. bij Scolea, opleiding tot arbeidsdeskundige. 

“In mijn visie moet onderzoek meer zijn dan een momentopname: expertise onderzoeken dienen een bijdrage te leveren aan het proces waarin iemand zich op het moment van onderzoek bevindt. Onderzoeksuitkomsten helpen in het maken van een volgende stap, bijvoorbeeld in re-integratie, of loopbaanperspectief.”

Werkzaam op locaties: EindhovenDen Bosch en Utrecht