Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

ING, met bijna 14.000 man personeel een van de grootste werkgevers in Nederland, heeft experimenten met onbeperkt verlof opgenomen in de nieuwe cao. In overleg met hun leidinggevende mogen werknemers dan zelf bepalen hoeveel dagen ze in een jaar volledig doorbetaald vrij willen nemen.

Hein Knaapen, hoofd hr van de ING, licht de beslissing toe. “Wij denken dat onze medewerkers verantwoordelijk genoeg omgaan met hun taken en hun functie om zelf in te schatten wanneer ze er tussenuit kunnen. In overleg met hun leidinggevende kunnen ze dan verlof opnemen. We geloven in het concept, maar gaan het eerst op kleinere schaal bij verschillende afdelingen uitproberen, gewoon om te zien hoe het werkt. Als het een succes is, kan het voor alle bankmedewerkers worden ingevoerd.”

100 procent doorbetaald

Softwarebedrijf Bynder was in 2016 naar eigen zeggen de eerste die onbeperkt vakantieverlof invoerde in Nederland. Het aantal bedrijven is sindsdien hard gegroeid, blijkt uit een analyse van vacaturesite Joblift. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars talent. Het is een manier waarop deze werkgevers zich kunnen onderscheiden, vooral als ze qua salaris niet tegen de grotere spelers kunnen opbieden.

Volgens hr-directeur Marianne Spaans van Bynder vinden vooral jonge talenten het belangrijk om, naast mogelijkheden zich te ontwikkelen, hun eigen tijd te kunnen indelen. “We monitoren de vakantiedagen wel, want in Nederland moet elke werknemer verplicht twintig dagen opnemen. Maar daarboven is het dus onbeperkt. Een teamlid kan het gewoon overleggen met zijn manager, en als het werk dat toelaat, mag je met vakantie, 100 procent doorbetaald.”

Trend

“Dit past in een trend waarin we niet meer denken in vrije tijd en werktijd, maar juist uitgaan van de rol van de werknemer. Die heeft een taak, maar mag zelf weten hoe en wanneer hij daarmee aan de slag gaat. Zoals zzp’ers ook werken”, stelt cao-deskundige Henk Strating van HS Arbeidsvoorwaarden. Hij verwacht steeds meer cao’s te zien waarin werknemers zelf de regie krijgen over wanneer ze willen werken. “Bedrijven gaan werknemers meer belonen voor hun toegevoegde waarde, in plaats van alleen voor hun tijd. In ruil daarvoor krijgen mensen meer vrijheid over hoe ze hun rol invullen.”

 

Bron: De Telegraaf