Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Wij wensen u een vitaal en waardevol nieuw jaar!

Training ‘Werken met de Capability benadering’

Het nieuwe jaar starten wij met aandacht voor de lancering van een nieuwe training ‘Werken met de Capability benadering’. Wilt u een nieuwe vorm voor de conventionele functioneringsgesprekken die één keer in het jaar voornamelijk om formele redenen plaatsvinden? En het met medewerkers doorlopend hebben over wat belangrijk is in hun werk en hoe dat te realiseren? Dat kan door het volgen van de training ‘Werken met de Capability benadering’. De Capability benadering is erop gericht om een continue dialoog aan te gaan over de fit tussen de medewerker en de werkzaamheden en richt zich in essentie op belangrijke waarden in werk. Het gaat hierbij zowel om het toevoegen van waarde voor de organisatie als de medewerker. In deze training leert u via positieve oplossingsgerichte gesprekstechnieken hoe u met een medewerker op basis van deze principes in gesprek kan blijven om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te verankeren.

Coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ in een nieuw jasje

Het coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ heeft vanaf januari 2019 een nieuwe vorm door de flexibele duur die aan het traject wordt gekoppeld. Binnen 4, 6 of 8 sessies wordt gewerkt aan hoe iemand vitaal en veerkrachtig in zijn of haar werkleven kan staan en duurzaam aan het werk kan blijven. Het traject is oplossingsgericht en er wordt gewerkt vanuit de principes van de positieve psychologie. Inzet van instrumenten als het Werk als Waarde model, het WerkBelevingsProfile en het Organisational Role Analysis Model maken dit traject tot een bijzondere ervaring. Het traject ‘Vitaliteitsimpuls’ ondersteunt individuen en/of teams in het realiseren van betere prestaties en het met meer plezier en passie functioneren, aansluitend op zowel de persoonlijke situatie als de doelen van de cliënt.

Meer informatie

Wilt u meer weten van de training en of het coachingstraject? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen over de mogelijkheden en uw vragen via 030 252 27 92 of info@ascender.nl.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Wij wensen u een vitaal en waardevol nieuw jaar!

09-01-2019

Het nieuwe jaar starten wij met aandacht voor de lancering van een nieuwe training ‘Werken met de Capability benadering’ en het coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ heeft vanaf januari 2019 een nieuwe vorm door de flexibele duur die aan het traject wordt gekoppeld.

Lees meer

Impulsief gedrag leren ombuigen

09-01-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Talentmanagement van werkgever overtuigt werknemer niet

09-01-2019

Steeds minder werknemers verwachten bij hun huidige werkgever hun talenten te kunnen ontwikkelen, promotie te maken of meer verantwoordelijkheid te krijgen. Dat blijkt uit de PageGroup Job Applicant Confidence Index van 2018. 

Lees meer

Pesten op het werk blijft hardnekkig probleem

09-01-2019

Meer dan een half miljoen werknemers heeft last van pesterijen door leidinggevenden of collega’s op het werk. Van die groep wordt bijna een vijfde structureel gepest. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO.

Lees meer

Cognitieve trainingen voor depressieve patiënten

09-01-2019

Met cognitieve trainingen kun je mensen met een depressie trainen hun aandacht te richten op positieve informatie of ambigue situaties vaker positief te interpreteren. Klinisch psycholoog Martin Möbius promoveerde onlangs op cognitieve trainingen (CBM).

Lees meer

Millennial krijgt energie van een goede werksfeer

09-01-2019

Millennials vinden het moeilijk om te gaan met bureaucratie en met besluiten die van bovenaf genomen worden. Driekwart van deze generatie geeft aan hierdoor ‘onnodig veel energie’ te verliezen en zich onmachtig te voelen. Dat blijkt uit Millennial Onderzoek 2018.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer

Vacature psycholoog Ascender Amsterdam

22-01-2019

Ascender zoekt in de regio Amsterdam en eventueel Haarlem een psycholoog met affiniteit met het begeleiden van medewerkers in de organisatiecontext (gericht op re-integratie, verbetering functioneren en duurzame inzetbaarheid). Doel is het wegnemen van belemmeringen in het functioneren en het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid. Het hebben van een EMDR registratie is een pre. Wij hebben een voorkeur voor iemand die mee kan denken op organisatieniveau bij opdrachtgevers. Wij staan er voor open de rol in te vullen als een combinatie van het doen van begeleidingen en trainingen en/of expertises (diagnostiek).

Lees meer