Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Wij wensen u een vitaal en waardevol nieuw jaar!

Training ‘Werken met de Capability benadering’

Het nieuwe jaar starten wij met aandacht voor de lancering van een nieuwe training ‘Werken met de Capability benadering’. Wilt u een nieuwe vorm voor de conventionele functioneringsgesprekken die één keer in het jaar voornamelijk om formele redenen plaatsvinden? En het met medewerkers doorlopend hebben over wat belangrijk is in hun werk en hoe dat te realiseren? Dat kan door het volgen van de training ‘Werken met de Capability benadering’. De Capability benadering is erop gericht om een continue dialoog aan te gaan over de fit tussen de medewerker en de werkzaamheden en richt zich in essentie op belangrijke waarden in werk. Het gaat hierbij zowel om het toevoegen van waarde voor de organisatie als de medewerker. In deze training leert u via positieve oplossingsgerichte gesprekstechnieken hoe u met een medewerker op basis van deze principes in gesprek kan blijven om duurzame inzetbaarheid in uw organisatie te verankeren.

Coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ in een nieuw jasje

Het coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ heeft vanaf januari 2019 een nieuwe vorm door de flexibele duur die aan het traject wordt gekoppeld. Binnen 4, 6 of 8 sessies wordt gewerkt aan hoe iemand vitaal en veerkrachtig in zijn of haar werkleven kan staan en duurzaam aan het werk kan blijven. Het traject is oplossingsgericht en er wordt gewerkt vanuit de principes van de positieve psychologie. Inzet van instrumenten als het Werk als Waarde model, het WerkBelevingsProfile en het Organisational Role Analysis Model maken dit traject tot een bijzondere ervaring. Het traject ‘Vitaliteitsimpuls’ ondersteunt individuen en/of teams in het realiseren van betere prestaties en het met meer plezier en passie functioneren, aansluitend op zowel de persoonlijke situatie als de doelen van de cliënt.

Meer informatie

Wilt u meer weten van de training en of het coachingstraject? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen over de mogelijkheden en uw vragen via 030 252 27 92 of info@ascender.nl.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Eerste certificaten ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’ uitgereikt

26-03-2019

Vorige week zijn de eerste certificaten uitgereikt aan enthousiaste deelnemers aan de training ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’. Uitgangspunt van deze benadering is dat werk voortdurend waarde toevoegt voor zowel de persoon als de organisatie, zodat dit de duurzame inzetbaarheid verhoogt.

Lees meer

Meer uitval specialisten door toename niet-medische taken

21-03-2019

Volgens medisch specialisten is werkuitval vanwege burn-outklachten in de afgelopen twee jaar toegenomen door met name de groei van niet-medische taken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) onder haar leden.

Lees meer

Onderzoek naar mogelijk verband tussen ADHD en creativiteit

21-03-2019

Er is mogelijk een verband tussen ADHD en creativiteit. Hersenwetenschapper Martine Hoogman van de Radboudumc gaat onderzoeken of daar een wetenschappelijke basis voor is.

Lees meer

Arbobalans 2018: psychosociale arbeidsbelasting blijft toenemen

21-03-2019

Werknemers moeten steeds meer doen en hebben daar steeds minder zelf iets over te zeggen. Dit vertaalt zich in een stijging van de burn-outklachten bij werknemers. Dit blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO.

Lees meer

Eerste arbodienst speciaal voor vrouwen

21-03-2019

Met een nieuwe arbodienst richt HealthyWoman zich specifiek op arbeidsomstandigheden van vrouwen. Dat het ziekteverzuim onder vrouwelijke werknemers hoger is dan onder mannelijke collega’s heeft ondermeer te maken met levensfaseproblemen.

Lees meer

Impulsief gedrag leren ombuigen

09-01-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Vacature Psycholoog Arbeid en Gezondheid

25-03-2019

Voor ons groeiende team zijn we opzoek naar een psycholoog Arbeid & Gezondheid (io) voor begeleiding in de regio Amsterdam met een dienstverband van 24 tot 32 uur per week. Ascender is een landelijk werkend psychologische dienstverlener. Wij werken met ca 30 ervaren psychologen, oplossingsgericht en vanuit de positieve psychologie. Ons centrale hoofdkantoor met ondersteunende functies is in Utrecht. Het werkklimaat is prettig en vooruitstrevend.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer