Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Uitnodiging: korte vragenlijst onderzoek ‘Depressie en Werk’ voor mensen met depressieve episoden

Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven. Uit onder meer onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mensen met depressie vaak moeite hebben om goed aan het werk te blijven. De Depressie Vereniging doet daarom samen met Ascender onderzoek. Samen onderzoeken we welke randvoorwaarden mensen met depressieve episoden helpen om weer aan het werk te gaan en hoe zij meer uren kunnen werken.

Heb jij ervaring met depressieve episoden? Dan nodigen we je graag uit om mee te doen aan dit onderzoek. Klik hier om mee te doen en de vragenlijst in te vullen.

Samenwerking Depressie Vereniging & Ascender

Met dit inventariserende onderzoek willen wij graag een eerste beeld vormen van wat belangrijke randvoorwaarden zijn voor mensen met depressie om meer of weer aan het werk te zijn. Mogelijk worden de resultaten van dit inventariserend onderzoek gebruikt voor verder onderzoek. Het is ons doel met dit onderzoek een bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van mensen met depressie.
Het onderzoek is een initiatief van de Depressie Vereniging en wordt in samenwerking met Ascender uitgevoerd. Ascender is verbonden aan de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid van Tranzo/Tilburg University.

De vragenlijst

De vragenlijst bevat ongeveer 35 vragen en het duurt ongeveer 20 minuten om in te vullen. De inventariserende vragen hebben betrekking op onder andere:

  • Wat u mogelijk belemmert in het vinden of zoeken van werk
  • Wat u belangrijk vindt in werk
  • Wat u nodig heeft van bijvoorbeeld een werkgever om dit te realiseren.

Daarnaast zijn er een aantal vragen van algemene aard. Doe mee aan het onderzoek 'Depressie en Werk' en vul de vragenlijst in

Invullen van de vragenlijst

Gezien de anonieme aard van het onderzoek is het helaas niet mogelijk de vragenlijst tussendoor op te slaan. Gelieve dus de vragenlijst in één keer af te ronden. Het onderzoek staat tot 31 mei 2019 online. Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van de vragenlijst of vragen en/of opmerkingen hebben? U kunt per mail contact opnemen met uitvoerend onderzoeker Moniek Vossenaar.

Zorgvuldigheid & privacy

Uw antwoorden worden anoniem en strikt vertrouwelijk verwerkt door een extern onderzoeksbureau. De uitkomsten worden met zorgvuldigheid behandeld en alleen op geaggregeerd/samengevoegd niveau gerapporteerd. De ingevulde gegevens zijn niet herleidbaar tot personen.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Uitnodiging: korte vragenlijst onderzoek ‘Depressie en Werk’ voor mensen met depressieve episoden

15-05-2019

Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mensen met depressie vaak moeite hebben om goed aan het werk te blijven. De Depressie Vereniging en Ascender doen onderzoek naar welke randvoorwaarden mensen met depressieve episoden helpen om weer aan het werk te gaan. Ervaring met depressieve episoden? Vul ook de online vragenlijst in!

Lees meer

Meer uitval specialisten door toename niet-medische taken

21-03-2019

Volgens medisch specialisten is werkuitval vanwege burn-outklachten in de afgelopen twee jaar toegenomen door met name de groei van niet-medische taken. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Federatie Medisch Specialisten (FMS) onder haar leden.

Lees meer

Eerste certificaten ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’ uitgereikt

26-03-2019

Vorige week zijn de eerste certificaten uitgereikt aan enthousiaste deelnemers aan de training ‘werken met de capability benadering voor duurzame inzetbaarheid’. Uitgangspunt van deze benadering is dat werk voortdurend waarde toevoegt voor zowel de persoon als de organisatie.

Lees meer

Arbobalans 2018: psychosociale arbeidsbelasting blijft toenemen

21-03-2019

Werknemers moeten steeds meer doen en hebben daar steeds minder zelf iets over te zeggen. Dit vertaalt zich in een stijging van de burn-outklachten bij werknemers. Dit blijkt uit de Arbobalans 2018 van TNO.

Lees meer

Onderzoek naar mogelijk verband tussen ADHD en creativiteit

21-03-2019

Er is mogelijk een verband tussen ADHD en creativiteit. Hersenwetenschapper Martine Hoogman van de Radboudumc gaat onderzoeken of daar een wetenschappelijke basis voor is.

Lees meer

Eerste arbodienst speciaal voor vrouwen

21-03-2019

Met een nieuwe arbodienst richt HealthyWoman zich specifiek op arbeidsomstandigheden van vrouwen. Dat het ziekteverzuim onder vrouwelijke werknemers hoger is dan onder mannelijke collega’s heeft ondermeer te maken met levensfaseproblemen.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer