Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Uitnodiging: korte vragenlijst onderzoek ‘Depressie en Werk’ voor mensen met depressieve episoden

Werk is voor veel mensen een belangrijk deel van hun leven. Uit onder meer onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mensen met depressie vaak moeite hebben om goed aan het werk te blijven. De Depressie Vereniging doet daarom samen met Ascender onderzoek. Samen onderzoeken we welke randvoorwaarden mensen met depressieve episoden helpen om weer aan het werk te gaan en hoe zij meer uren kunnen werken.

Heb jij ervaring met depressieve episoden? Dan nodigen we je graag uit om mee te doen aan dit onderzoek. Klik hier om mee te doen en de vragenlijst in te vullen.

Samenwerking Depressie Vereniging & Ascender

Met dit inventariserende onderzoek willen wij graag een eerste beeld vormen van wat belangrijke randvoorwaarden zijn voor mensen met depressie om meer of weer aan het werk te zijn. Mogelijk worden de resultaten van dit inventariserend onderzoek gebruikt voor verder onderzoek. Het is ons doel met dit onderzoek een bijdrage te leveren aan de duurzame inzetbaarheid van mensen met depressie.
Het onderzoek is een initiatief van de Depressie Vereniging en wordt in samenwerking met Ascender uitgevoerd. Ascender is verbonden aan de Academische Werkplaats Arbeid en Gezondheid van Tranzo/Tilburg University.

De vragenlijst

De vragenlijst bevat ongeveer 35 vragen en het duurt ongeveer 20 minuten om in te vullen. De inventariserende vragen hebben betrekking op onder andere:

  • Wat u mogelijk belemmert in het vinden of zoeken van werk
  • Wat u belangrijk vindt in werk
  • Wat u nodig heeft van bijvoorbeeld een werkgever om dit te realiseren.

Daarnaast zijn er een aantal vragen van algemene aard. Doe mee aan het onderzoek 'Depressie en Werk' en vul de vragenlijst in

Invullen van de vragenlijst

Gezien de anonieme aard van het onderzoek is het helaas niet mogelijk de vragenlijst tussendoor op te slaan. Gelieve dus de vragenlijst in één keer af te ronden. Het onderzoek staat tot 31 mei 2019 online. Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van de vragenlijst of vragen en/of opmerkingen hebben? U kunt per mail contact opnemen met uitvoerend onderzoeker Moniek Vossenaar.

Zorgvuldigheid & privacy

Uw antwoorden worden anoniem en strikt vertrouwelijk verwerkt door een extern onderzoeksbureau. De uitkomsten worden met zorgvuldigheid behandeld en alleen op geaggregeerd/samengevoegd niveau gerapporteerd. De ingevulde gegevens zijn niet herleidbaar tot personen.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.5
voor haar dienstverlening.

Gastenblog: Barbara Enthoven “Je (insta)gram halen”

24-06-2019

Ascender geeft graag in de rubriek “Gastenblogs” ruimte aan relaties van Ascender die in een blog een verfrissende, of prikkelende, of stof-tot-nadenken onderwerp aansnijden. Ruim baan in de Gastenblog voor Barbara Enthoven van onze samenwerkingspartner Lijfwacht Reaal.

Lees meer

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

23-05-2019

Werknemers van ING mogen voortaan zelf bepalen hoeveel verlof ze opnemen. Het concept van onbeperkt vakantieverlof is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars jong talent.

Lees meer

Na kanker weer duurzaam aan het werk

23-05-2019

Hoe kun je na kanker weer duurzaam aan het werk? Bij werkgevers komt hier meer aandacht voor. “Dat is goed”, vindt psycholoog Rosalie Koolen die is verbonden aan Ascender. “De effecten van de diagnose en een behandeling werken vaak lang door waardoor iemand niet altijd op volle kracht kan werken.”

Lees meer

Slapeloosheid heeft invloed op functioneren tijdens werk

23-05-2019

Mensen met slaapproblemen ervaren dagelijks belemmeringen in hun werk. Dit blijkt uit nieuwe cijfers uit de Gezondheids- enquête van het CBS. Eén op de vijf Nederlanders heeft last van slapeloosheid; vrouwen vaker dan mannen, ouderen vaker dan jongeren en mensen met hogere inkomens minder vaak dan mensen met lagere inkomens. 

Lees meer

Nieuwe vragenlijst om risico op burn-out te meten

23-05-2019

KU Leuven heeft een vragenlijst ontwikkeld om burn-out vast te stellen en het risico erop te meten. Volgens de onderzoekers is het een wetenschappelijke methode die het probleem in kaart kan brengen.

Lees meer

Negen tips om beter te slapen

23-05-2019

Het Trimbos Instituut geeft in een korte videoboodschap negen tips om beter te slapen. In gesprekken met professionals die te maken hebben met cliënten met slaapproblemen, kwam naar voren dat dit soort basiskennis vaak  onbekend is bij deze doelgroep. Dit soort informatie kan cliënten soms al enorm helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer

Samenwerking Reaal & Ascender

13-05-2019

Dick Freriks is geinterviewd door Barbara van Reaal Lijfwacht en deelt 5 tips over "hoe je gezond kunt blijven leven en werken".  

Hij beantwoord de vragen en geeft tips vanuit zijn dagelijkse praktijk van de individuele coaching.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer