Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

Graag nodigen we u uit om aanwezig te zijn bij het symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’. 

Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model. In dit model staat centraal hoe werkwaarden en de waardering van werk bepalend zijn voor duurzame inzetbaarheid en psychische gezondheid op het werk. Meerdere toepassingen van het model zijn en worden op het moment onderzocht. Onderzoekers en professionals uit de praktijk presenteren voorbeelden van toepassingen in organisaties. De dag wordt afgesloten met de afscheidsrede van prof. dr. Jac van der Klink getiteld 'Stenen houwen of kathedralen bouwen'.

Ascender heeft samen met NSPOH, HCC en Dow Benelux de afgelopen 5 jaar de leerstoel van Prof. van der Klink op het gebied van Arbeid en Gezondheid bij Tranzo/Tilburg University gefinancierd. Het capability model is inmiddels onderdeel geworden van al onze dienstverlening.

Praktische informatie

Locatie: Aula, campus Tilburg University
Tijd: 12:30 uur tot 17:00 uur
Datum: 11 oktober 2019
Onderwerp: Symposium 'Werk Capabilities aan het Werk' & Afscheidsrede ‘Stenen houwen of Kathedralen bouwen”.
Kosten: gratis aanmelden kan tot 16 september 2019

Meer informatie

Wilt u meer weten over het symposium? Op de website van de Universiteit vindt u meer informatie

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.9
voor haar dienstverlening.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer