Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Samenwerken en samen beslissen, ook als dat lastig lijkt?

U kent het vast, dat ondanks uw goede bedoelingen het – soms al snel – misgaat in het contact met uw cliënten en er geen goede samenwerking ontstaat. Wie zijn die cliënten, wat kenmerkt hen? En wat kunt u als professional doen? Deze serie artikelen, waarvan vandaag de eerste verschijnt, zijn geschreven door Erwin van Meekeren, psychiater/psychotherapeut en schrijver van het boek Samen Beslissen in de Zorg.

Het onderwerp dat in de eerste artikel uit deze serie wordt besproken: stressregulatie

Stress hoort bij het dagelijkse leven. Als stress toeneemt, wordt de arousal ook groter. Als we weten waar de stress vandaan komt of als we de stress onder controle krijgen, dan daalt de arousalcurve weer en vervolgt zijn gewone wisselende loop in de ‘optimale zone’. Anders gezegd: binnen de ‘Window of Tolerance’.

Elke mens heeft zijn individuele ondergrens en bovengrens. De een is stressbestendiger dan de ander. De boven- en ondergrens kunnen ook ‘langdurig’ dichter bij elkaar komen te liggen, bijvoorbeeld door overbelasting of  door traumatisering.  Dan geraak je sneller in:

  • Hyperarousal: mensen zijn dan voortdurend heel alert en schrikken snel; reageren soms snel woedend of angstig bij bepaalde triggers;
  • of hypoarousal: verstijven, voor zich uit staren, minder ‘bereikbaar’ lijken, het gevaar van passieve ‘overgave’ (geen alertheid).

Om goed te kunnen functioneren – informatie in je op kunnen nemen, emoties goed kunnen reguleren, interacties kunnen begrijpen – en te kunnen samenwerken, moet je in de ‘optimale zone’ zitten. Ieder mens – u dus ook – kan  tijdelijk uit de veilige optimale zone raken bij irritaties die je ervaart bij je gesprekspartner, maar ook als je zelf slecht geslapen hebt, het te druk hebt of in slechte omstandigheden je werk moet doen.

Cliënten kunnen uit hun Window of Tolerance schieten als zij merken dat u weinig tijd heeft, niet goed ingelezen bent of zij zich anderszins slecht gehoord en gezien voelen. Of als zij vrij plotseling overweldigd worden bij uitspraken zoals ‘u kunt/moet weer werken’ of ‘u kunt/mag niet werken’. Zaken doen en samenwerken gaat alleen als alle gesprekspartners in hun Window zitten!

 

Enkele praktische tips

  • Zorg dat u zelf goed uw werk kan doen en dat u bewust bent van uw valkuilen en aanleidingen om uit uw Window te schieten. Reageer frustraties over uw werk(omstandigheden) niet af op cliënten.
  • Neem even de tijd om echt contact te maken met uw cliënt, laat merken dat u weet waar het over gaat, geef de ander het gevoel gezien en gehoord te worden.
  • Neem even gas terug als iemand uit zijn of haar Window schiet, laat merken dat u dat ziet en vraag naar het waarom.

 

Meer lezen? Het boek van Erwin van Meekeren is te koop op tijdstroom.nl

Enkele reviews:

‘Dit praktische boek helpt bedrijfsartsen verder om vanuit de psychiatrische invalshoek gezondheidsproblematiek in alle facetten te analyseren. Als dit proces lastig wordt, staan in dit boek talrijke tips op het gebied van bejegening, communicatie, gezag en zelfreflectie. Het boek leest vlot en is ook goed te gebruiken in het kader van intervisie en reflectie.’
Peter Coffeng, bedrijfsarts

‘Zorgprofessionals in arbeidsgerelateerde vraagstukken (bedrijfsartsen, A&G-psychologen) leren de valkuilen in de interacties met hun patiënten zien. Zorgprofessionals zoals medisch specialisten en huisartsen kunnen de effectiviteit van behandelinterventies en het eigen plezier in hun werk zoveel meer vergroten, als zij de context van de patiënt betrekken in de spreekkamer.’
Dick Freriks, klinisch psycholoogpsychotherapeut

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Wij wensen u een vitaal en waardevol nieuw jaar!

09-01-2019

Het nieuwe jaar starten wij met aandacht voor de lancering van een nieuwe training ‘Werken met de Capability benadering’ en het coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ heeft vanaf januari 2019 een nieuwe vorm door de flexibele duur die aan het traject wordt gekoppeld.

Lees meer

Impulsief gedrag leren ombuigen

09-01-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Talentmanagement van werkgever overtuigt werknemer niet

09-01-2019

Steeds minder werknemers verwachten bij hun huidige werkgever hun talenten te kunnen ontwikkelen, promotie te maken of meer verantwoordelijkheid te krijgen. Dat blijkt uit de PageGroup Job Applicant Confidence Index van 2018. 

Lees meer

Pesten op het werk blijft hardnekkig probleem

09-01-2019

Meer dan een half miljoen werknemers heeft last van pesterijen door leidinggevenden of collega’s op het werk. Van die groep wordt bijna een vijfde structureel gepest. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO.

Lees meer

Cognitieve trainingen voor depressieve patiënten

09-01-2019

Met cognitieve trainingen kun je mensen met een depressie trainen hun aandacht te richten op positieve informatie of ambigue situaties vaker positief te interpreteren. Klinisch psycholoog Martin Möbius promoveerde onlangs op cognitieve trainingen (CBM).

Lees meer

Millennial krijgt energie van een goede werksfeer

09-01-2019

Millennials vinden het moeilijk om te gaan met bureaucratie en met besluiten die van bovenaf genomen worden. Driekwart van deze generatie geeft aan hierdoor ‘onnodig veel energie’ te verliezen en zich onmachtig te voelen. Dat blijkt uit Millennial Onderzoek 2018.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer

Vacature psycholoog Ascender Amsterdam

22-01-2019

Ascender zoekt in de regio Amsterdam en eventueel Haarlem een psycholoog met affiniteit met het begeleiden van medewerkers in de organisatiecontext (gericht op re-integratie, verbetering functioneren en duurzame inzetbaarheid). Doel is het wegnemen van belemmeringen in het functioneren en het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid. Het hebben van een EMDR registratie is een pre. Wij hebben een voorkeur voor iemand die mee kan denken op organisatieniveau bij opdrachtgevers. Wij staan er voor open de rol in te vullen als een combinatie van het doen van begeleidingen en trainingen en/of expertises (diagnostiek).

Lees meer