Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Voor- én nadelen van perfectionisme

Door Erwin van Meekeren, psychiater-psychotherapeut, en Patricia van Casteren, psycholoog en science practitioner.

Perfectionisme kan leiden tot fraaie prestaties, maar kan een werknemer – en ook zijn collega’s – flink in de weg zitten. Een perfectionist kan bijvoorbeeld zijn werk moeilijk afronden en loslaten. Dat kan leiden tot ergernis, onderprestaties en uitval.

We spreken van positief perfectionisme als iemand hoge maar haalbare eisen stelt en een realistische weg bewandelt naar zijn doel. Deze personen voelen zich senang en presteren op hoog niveau.

Met de lat hoog leggen is dus op zich niets mis. Het kan een nuttige eigenschap zijn, omdat het prestaties kan verhogen. In die zin kunnen ook werkgevers en leidinggevenden daar blij van worden. Hoge prestaties geven ook in het dagelijkse leven veel plezier aan anderen, denk bijvoorbeeld aan ambachtslieden, kunstenaars en topsporters. Maar het kan ook verkeerd uitpakken. Bij negatief perfectionisme stelt iemand onrealistische doelen, wat kan leiden tot allerlei problemen zoals:

  • overmatige stress en overbelasting, als iemand overdreven verwachtingen van zichzelf heeft die hij niet waar kan maken (het kan dan leiden tot schaamte);
  • het werk niet afkrijgen, deadlines niet halen en het moeilijk kunnen loslaten van het werk (overwerken, ’s avonds en in het weekend);
  • last voor de directe omgeving: ook aan hen worden torenhoge eisen gesteld en processen stagneren omdat het werk niet op tijd af is.

Dit alles kan leiden tot psychische problemen zoals overspannenheid, burn-out, depressie, sociaal isolement en onderprestaties, en kan dus ook hinderlijk worden voor de omgeving en dan leiden tot relationele- en werkproblemen.

Perfectionisme is een transdiagnostische factor die veel voorkomt en ook deel uit kan maken van uiteenlopende stoornissen zoals depressie, ASS, OCD, angststoornissen, stoornissen in lichaamsbeleving, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Het komt ook voor bij hoogbegaafdheid. Bij hoogbegaafden zien we een voorliefde voor complexe taken. Gecombineerd met een vaak sterke drive en intensiteit, maakt hen dat extra gevoelig voor het ontwikkelen van negatief perfectionisme. Een goede balans en inzicht in het eigen functioneren, is voor deze groep daarom zeker van belang.

Wilt u meer weten over perfectionisme? Kom dan op 23 maart a.s. naar het congres perfectionisme, belicht vanuit zeer diverse invalshoeken, waarbij het gaat om het begrijpen en de behandelmogelijkheden. Patricia van Casteren spreekt over werk en over hoogbegaafdheid.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Wij wensen u een vitaal en waardevol nieuw jaar!

09-01-2019

Het nieuwe jaar starten wij met aandacht voor de lancering van een nieuwe training ‘Werken met de Capability benadering’ en het coachingstraject ‘Vitaliteitsimpuls’ heeft vanaf januari 2019 een nieuwe vorm door de flexibele duur die aan het traject wordt gekoppeld.

Lees meer

Impulsief gedrag leren ombuigen

09-01-2019

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. Deze keer "hoe voorkom je dat je pannetje overkookt?"

Lees meer

Talentmanagement van werkgever overtuigt werknemer niet

09-01-2019

Steeds minder werknemers verwachten bij hun huidige werkgever hun talenten te kunnen ontwikkelen, promotie te maken of meer verantwoordelijkheid te krijgen. Dat blijkt uit de PageGroup Job Applicant Confidence Index van 2018. 

Lees meer

Pesten op het werk blijft hardnekkig probleem

09-01-2019

Meer dan een half miljoen werknemers heeft last van pesterijen door leidinggevenden of collega’s op het werk. Van die groep wordt bijna een vijfde structureel gepest. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut TNO.

Lees meer

Cognitieve trainingen voor depressieve patiënten

09-01-2019

Met cognitieve trainingen kun je mensen met een depressie trainen hun aandacht te richten op positieve informatie of ambigue situaties vaker positief te interpreteren. Klinisch psycholoog Martin Möbius promoveerde onlangs op cognitieve trainingen (CBM).

Lees meer

Millennial krijgt energie van een goede werksfeer

09-01-2019

Millennials vinden het moeilijk om te gaan met bureaucratie en met besluiten die van bovenaf genomen worden. Driekwart van deze generatie geeft aan hierdoor ‘onnodig veel energie’ te verliezen en zich onmachtig te voelen. Dat blijkt uit Millennial Onderzoek 2018.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer

Vacature psycholoog Ascender Amsterdam

22-01-2019

Ascender zoekt in de regio Amsterdam en eventueel Haarlem een psycholoog met affiniteit met het begeleiden van medewerkers in de organisatiecontext (gericht op re-integratie, verbetering functioneren en duurzame inzetbaarheid). Doel is het wegnemen van belemmeringen in het functioneren en het ondersteunen van duurzame inzetbaarheid. Het hebben van een EMDR registratie is een pre. Wij hebben een voorkeur voor iemand die mee kan denken op organisatieniveau bij opdrachtgevers. Wij staan er voor open de rol in te vullen als een combinatie van het doen van begeleidingen en trainingen en/of expertises (diagnostiek).

Lees meer