Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Voor- én nadelen van perfectionisme

Door Erwin van Meekeren, psychiater-psychotherapeut, en Patricia van Casteren, psycholoog en science practitioner.

Perfectionisme kan leiden tot fraaie prestaties, maar kan een werknemer – en ook zijn collega’s – flink in de weg zitten. Een perfectionist kan bijvoorbeeld zijn werk moeilijk afronden en loslaten. Dat kan leiden tot ergernis, onderprestaties en uitval.

We spreken van positief perfectionisme als iemand hoge maar haalbare eisen stelt en een realistische weg bewandelt naar zijn doel. Deze personen voelen zich senang en presteren op hoog niveau.

Met de lat hoog leggen is dus op zich niets mis. Het kan een nuttige eigenschap zijn, omdat het prestaties kan verhogen. In die zin kunnen ook werkgevers en leidinggevenden daar blij van worden. Hoge prestaties geven ook in het dagelijkse leven veel plezier aan anderen, denk bijvoorbeeld aan ambachtslieden, kunstenaars en topsporters. Maar het kan ook verkeerd uitpakken. Bij negatief perfectionisme stelt iemand onrealistische doelen, wat kan leiden tot allerlei problemen zoals:

  • overmatige stress en overbelasting, als iemand overdreven verwachtingen van zichzelf heeft die hij niet waar kan maken (het kan dan leiden tot schaamte);
  • het werk niet afkrijgen, deadlines niet halen en het moeilijk kunnen loslaten van het werk (overwerken, ’s avonds en in het weekend);
  • last voor de directe omgeving: ook aan hen worden torenhoge eisen gesteld en processen stagneren omdat het werk niet op tijd af is.

Dit alles kan leiden tot psychische problemen zoals overspannenheid, burn-out, depressie, sociaal isolement en onderprestaties, en kan dus ook hinderlijk worden voor de omgeving en dan leiden tot relationele- en werkproblemen.

Perfectionisme is een transdiagnostische factor die veel voorkomt en ook deel uit kan maken van uiteenlopende stoornissen zoals depressie, ASS, OCD, angststoornissen, stoornissen in lichaamsbeleving, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Het komt ook voor bij hoogbegaafdheid. Bij hoogbegaafden zien we een voorliefde voor complexe taken. Gecombineerd met een vaak sterke drive en intensiteit, maakt hen dat extra gevoelig voor het ontwikkelen van negatief perfectionisme. Een goede balans en inzicht in het eigen functioneren, is voor deze groep daarom zeker van belang.

Wilt u meer weten over perfectionisme? Kom dan op 23 maart a.s. naar het congres perfectionisme, belicht vanuit zeer diverse invalshoeken, waarbij het gaat om het begrijpen en de behandelmogelijkheden. Patricia van Casteren spreekt over werk en over hoogbegaafdheid.

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Actie Vitaliteitscheck-up – Week van de Werkstress

06-11-2018

In het kader van de week van de werkstress biedt Ascender u in samenwerking met CheckYourself een preventieve vitaliteitscheck-up aan. Voor slechts € 120 wordt de werknemer op vitaliteit getoetst en op basis van de resultaten ontvangt de medewerker een persoonlijk coachingsgesprek.

Lees meer

Experimenten met prikkelarme omgeving

24-10-2018

Er is grote behoefte aan prikkelarme omgevingen. Daarmee zijn nu experimenten gestart, zoals een supermarkt in Sint-Michielsgestel die een uur prikkelarm winkelen aanbiedt of een prikkelarme rondleiding in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Lees meer:

Lees meer

Experiment vier dagen werken vijf dagen salaris pakt goed uit

24-10-2018

Vier dagen werken en wel vijf dagen salaris betalen – een experiment hiermee dit jaar in Nieuw-Zeeland heeft tot positieve resultaten geleid. De werknemers zijn meer tevreden met hun werk en geven aan dat hun werk-privébalans is verbeterd. Lees meer:

Alleenstaanden ervaren een sterke mate van eenzaamheid

24-10-2018

Gevoelens van eenzaamheid komt het vaakst voor onder alleenstaande ouders en mensen die zijn gescheiden. In 2017 ervoer 7 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder een sterke mate van eenzaamheid. Dit blijkt uit nieuwe cijfers over eenzaamheid van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Lees meer:

Feiten en fictie over burn-out op een rij

24-10-2018

Dit artikel ontrafelt wat er wel en niet klopt over een burn-out. Want neemt het aantal burn-outs nu daadwerkelijk wel toe? Je leest het hier.

Lees meer

Erwin van Meekeren: een betere samenwerking door veilige hechting

02-08-2018

Lees hier deel 3 uit de serie artikelen waarin Erwin van Meekeren, psychiater en schrijver van het boek ‘Samen beslissen, ook als dat lastig blijkt’, verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede samenwerking met cliënten belicht. Het onderwerp van dit artikel: hechting.

Lees meer

Vacature administratief medewerker

31-07-2018

In deze functie werk je ondersteunend aan het secretariaat dat bestaat uit een office manager en 4 secretaresses. Het secretariaat verzorgt o.a. de (complexe) agendaplanning van ca. 25 psychologen, werkzaam op ca. 16 locaties door het hele land. Daarnaast worden vertrouwelijke rapportages verzonden, met bijbehorende offertes en wordt het hele proces gemonitord. Bij het hele proces van aanmelding tot facturatie heeft het secretariaat administratieve hulp nodig. Overleg en samenwerking met je collega’s op het secretariaat is dan ook een belangrijke factor in een succesvolle uitvoering. De werkzaamheden binnen de functie zijn administratief van aard en zeer divers.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer