Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Heel slim en toch zonder werk, hoe kan dat?

‘Een hoge intelligentie is een eigenschap die in principe positief bijdraagt aan de kans op een carrière. Het is daarom verleidelijk te denken dat hoogbegaafde mensen maatschappelijk succesvol zouden moeten zijn. In de praktijk blijkt dat helaas anders; relatief vaak vallen zij uit of wisselen frequent van baan’, zegt Patricia van Casteren die als psycholoog is verbonden aan Ascender en promotieonderzoek doet naar hoogbegaafdheid op het werk.

Dit jaar publiceerde het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) het onderzoeksrapport Heel slim en toch zonder werk. Hoe kan dat? Hiervoor was grote media-aandacht. Volgens Van Casteren past die belangstelling in een trend. ‘In het onderwijs is steeds betere ondersteuning van hoogbegaafde kinderen, en op de werkvloer komt er langzaam meer aandacht voor hoogbegaafde medewerkers.’ Zelf wordt ze regelmatig gevraagd om informatie te geven en onlangs gaf ze een masterclass voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. ‘Toch blijft dit onderwerp moeilijk bespreekbaar omdat men al gauw denkt dat een hoogbegaafde arrogant is, of zich aanstelt.’

Ze legt uit wat zij onder hoogbegaafdheid verstaat. ‘Vaak wordt uitgegaan van een IQ score van 130 of hoger, die wordt behaald door 2 procent van de populatie. Daarnaast worden creativiteit, snelheid van denken, een hoge gevoeligheid, intensiteit en autonomie vaak genoemd als typerende kenmerken.’

Wat zijn de signalen?

‘Hoogbegaafden hebben vaak het gevoel een buitenbeentje te zijn en moeilijk aansluiting te vinden bij anderen. Ze moeten zich van jongs af aan steeds aanpassen en kunnen daardoor een vertekend zelfbeeld ontwikkelen. Vaak denken ze zelfs dat ze juist minder slim zijn dan anderen omdat hun manier van denken zo anders kan zijn. Veel volwassen hoogbegaafden ontdekken het pas doordat hun kinderen hoogbegaafd blijken te zijn en dan allerlei zaken op hun plaats vallen. Als mensen vastlopen op hun werk wordt er onderzoek gedaan waaruit de hoge intelligentie naar voren komt. Ook een assessment voor een nieuwe functie kan dit aan het licht brengen. Of mensen hebben wel een idee dat ze hoogbegaafd zijn en doen dan een intelligentietest. Late ontdekkers moeten vaak een soort gewenningsperiode door, waarin ook wordt teruggekeken naar eerdere problemen. Als het vroeg wordt onderkend, in de schooltijd, kan er veel ellende worden bespaard.’ 

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Erwin van Meekeren: een betere samenwerking door veilige hechting

02-08-2018

Lees hier deel 3 uit de serie artikelen waarin Erwin van Meekeren, psychiater en schrijver van het boek ‘Samen beslissen, ook als dat lastig blijkt’, verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede samenwerking met cliënten belicht. Het onderwerp van dit artikel: hechting.

Lees meer

Nog te weinig bekend over psychische druk bij studenten

02-08-2018

Er moet meer inzicht komen in de druk die studenten ervaren door social media en de 24-uurseconomie. “Het zou kunnen dat hun gezondheid gevaar loopt”, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Volksgezondheid Toekomstverkenning 2018. Lees hier meer.

Lees meer

Igor Moll: Herstellen van een burn-out? Ga op zoek naar bronnen van energie.

02-08-2018

Young professionals met een burn-out, het komt steeds vaker voor. “Ze moeten leren hun energie  beter te doseren, door op tijd te lummelen, even helemaal niks doen”, aldus A&G psycholoog Igor Moll die is verbonden aan Ascender. Lees hier het interview.

Lees meer

Jonge ondernemer gevoelig voor burn-out klachten

02-08-2018

62 procent van jonge ondernemers in Nederland heeft last van burn-out klachten. Dat blijkt uit onderzoek van de verzekeraar Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK. Hoe dan komt? Lees hier meer.

Lees meer

Een op de vijf Nederlanders voelt zich ‘zeer gelukkig’

02-08-2018

Feiten en cijfers over Geluk. Wat maakt de mensen gelukkig? En wat zijn kenmerken van ongelukkige mensen? Recent onderzoek van het CBS geeft duidelijkheid. Lees hier meer over het onderzoek.

Lees meer

MedischVitaal: ondersteuning voor medische professionals, gericht op gezond en vitaal functioneren

04-02-2018

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die werken in de zorg bevlogen zijn en vaak positieve energie uit hun werk halen. Maar deze persoonlijke drijfveren komen in het huidige tijdbeeld van werkdruk, regelgeving en reorganisaties in zorginstellingen vaak onder druk te staan. Direct als gevolg daarvan is een grote groep medische professionals ‘at risk’ voor gezondheidsproblemen: veel zorgprofessionals vertonen signalen van burn-out en/of overwegen het vak te verlaten. Ascender biedt met MedischVitaal programma’s aan die speciaal zijn toegesneden op medisch specialisten, huisartsen en andere zorgprofessionals.

Lees meer

Vacature administratief medewerker

31-07-2018

In deze functie werk je ondersteunend aan het secretariaat dat bestaat uit een office manager en 4 secretaresses. Het secretariaat verzorgt o.a. de (complexe) agendaplanning van ca. 25 psychologen, werkzaam op ca. 16 locaties door het hele land. Daarnaast worden vertrouwelijke rapportages verzonden, met bijbehorende offertes en wordt het hele proces gemonitord. Bij het hele proces van aanmelding tot facturatie heeft het secretariaat administratieve hulp nodig. Overleg en samenwerking met je collega’s op het secretariaat is dan ook een belangrijke factor in een succesvolle uitvoering. De werkzaamheden binnen de functie zijn administratief van aard en zeer divers.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer