Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Heel slim en toch zonder werk, hoe kan dat?

‘Een hoge intelligentie is een eigenschap die in principe positief bijdraagt aan de kans op een carrière. Het is daarom verleidelijk te denken dat hoogbegaafde mensen maatschappelijk succesvol zouden moeten zijn. In de praktijk blijkt dat helaas anders; relatief vaak vallen zij uit of wisselen frequent van baan’, zegt Patricia van Casteren die als psycholoog is verbonden aan Ascender en promotieonderzoek doet naar hoogbegaafdheid op het werk.

Dit jaar publiceerde het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) het onderzoeksrapport Heel slim en toch zonder werk. Hoe kan dat? Hiervoor was grote media-aandacht. Volgens Van Casteren past die belangstelling in een trend. ‘In het onderwijs is steeds betere ondersteuning van hoogbegaafde kinderen, en op de werkvloer komt er langzaam meer aandacht voor hoogbegaafde medewerkers.’ Zelf wordt ze regelmatig gevraagd om informatie te geven en onlangs gaf ze een masterclass voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. ‘Toch blijft dit onderwerp moeilijk bespreekbaar omdat men al gauw denkt dat een hoogbegaafde arrogant is, of zich aanstelt.’

Ze legt uit wat zij onder hoogbegaafdheid verstaat. ‘Vaak wordt uitgegaan van een IQ score van 130 of hoger, die wordt behaald door 2 procent van de populatie. Daarnaast worden creativiteit, snelheid van denken, een hoge gevoeligheid, intensiteit en autonomie vaak genoemd als typerende kenmerken.’

Wat zijn de signalen?

‘Hoogbegaafden hebben vaak het gevoel een buitenbeentje te zijn en moeilijk aansluiting te vinden bij anderen. Ze moeten zich van jongs af aan steeds aanpassen en kunnen daardoor een vertekend zelfbeeld ontwikkelen. Vaak denken ze zelfs dat ze juist minder slim zijn dan anderen omdat hun manier van denken zo anders kan zijn. Veel volwassen hoogbegaafden ontdekken het pas doordat hun kinderen hoogbegaafd blijken te zijn en dan allerlei zaken op hun plaats vallen. Als mensen vastlopen op hun werk wordt er onderzoek gedaan waaruit de hoge intelligentie naar voren komt. Ook een assessment voor een nieuwe functie kan dit aan het licht brengen. Of mensen hebben wel een idee dat ze hoogbegaafd zijn en doen dan een intelligentietest. Late ontdekkers moeten vaak een soort gewenningsperiode door, waarin ook wordt teruggekeken naar eerdere problemen. Als het vroeg wordt onderkend, in de schooltijd, kan er veel ellende worden bespaard.’ 

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8,5
voor haar dienstverlening.

Interventies vanuit complimenten

27-11-2018

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

De kwetsbare positie van mantelzorgers

27-11-2018

Klinisch psycholoog-psychotherapeut Dick Freriks deelt in zijn columns zijn ervaringen vanuit de praktijk van de arbeids- en gezondheidspsychologie. 

Lees meer

Experiment vier dagen werken vijf dagen salaris pakt goed uit

24-10-2018

Vier dagen werken en wel vijf dagen salaris betalen – een experiment hiermee dit jaar in Nieuw-Zeeland heeft tot positieve resultaten geleid. De werknemers zijn meer tevreden met hun werk en geven aan dat hun werk-privébalans is verbeterd. Lees meer:

Experimenten met prikkelarme omgeving

24-10-2018

Er is grote behoefte aan prikkelarme omgevingen. Daarmee zijn nu experimenten gestart, zoals een supermarkt in Sint-Michielsgestel die een uur prikkelarm winkelen aanbiedt of een prikkelarme rondleiding in het Van Abbemuseum in Eindhoven. Lees meer:

Lees meer

Feiten en fictie over burn-out op een rij

24-10-2018

Dit artikel ontrafelt wat er wel en niet klopt over een burn-out. Want neemt het aantal burn-outs nu daadwerkelijk wel toe? Je leest het hier.

Lees meer

Erwin van Meekeren: een betere samenwerking door veilige hechting

02-08-2018

Lees hier deel 3 uit de serie artikelen waarin Erwin van Meekeren, psychiater en schrijver van het boek ‘Samen beslissen, ook als dat lastig blijkt’, verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede samenwerking met cliënten belicht. Het onderwerp van dit artikel: hechting.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer