Advies op maat.
Ondersteuning.
Persoonlijke begeleiding.

Bij ING mag personeel lengte vakantie bepalen

ING, met bijna 14.000 man personeel een van de grootste werkgevers in Nederland, heeft experimenten met onbeperkt verlof opgenomen in de nieuwe cao. In overleg met hun leidinggevende mogen werknemers dan zelf bepalen hoeveel dagen ze in een jaar volledig doorbetaald vrij willen nemen.

Hein Knaapen, hoofd hr van de ING, licht de beslissing toe. “Wij denken dat onze medewerkers verantwoordelijk genoeg omgaan met hun taken en hun functie om zelf in te schatten wanneer ze er tussenuit kunnen. In overleg met hun leidinggevende kunnen ze dan verlof opnemen. We geloven in het concept, maar gaan het eerst op kleinere schaal bij verschillende afdelingen uitproberen, gewoon om te zien hoe het werkt. Als het een succes is, kan het voor alle bankmedewerkers worden ingevoerd.”

100 procent doorbetaald

Softwarebedrijf Bynder was in 2016 naar eigen zeggen de eerste die onbeperkt vakantieverlof invoerde in Nederland. Het aantal bedrijven is sindsdien hard gegroeid, blijkt uit een analyse van vacaturesite Joblift. Het zijn vooral start-ups en it-bedrijven waar wordt gevochten om schaars talent. Het is een manier waarop deze werkgevers zich kunnen onderscheiden, vooral als ze qua salaris niet tegen de grotere spelers kunnen opbieden.

Volgens hr-directeur Marianne Spaans van Bynder vinden vooral jonge talenten het belangrijk om, naast mogelijkheden zich te ontwikkelen, hun eigen tijd te kunnen indelen. “We monitoren de vakantiedagen wel, want in Nederland moet elke werknemer verplicht twintig dagen opnemen. Maar daarboven is het dus onbeperkt. Een teamlid kan het gewoon overleggen met zijn manager, en als het werk dat toelaat, mag je met vakantie, 100 procent doorbetaald.”

Trend

“Dit past in een trend waarin we niet meer denken in vrije tijd en werktijd, maar juist uitgaan van de rol van de werknemer. Die heeft een taak, maar mag zelf weten hoe en wanneer hij daarmee aan de slag gaat. Zoals zzp’ers ook werken”, stelt cao-deskundige Henk Strating van HS Arbeidsvoorwaarden. Hij verwacht steeds meer cao’s te zien waarin werknemers zelf de regie krijgen over wanneer ze willen werken. “Bedrijven gaan werknemers meer belonen voor hun toegevoegde waarde, in plaats van alleen voor hun tijd. In ruil daarvoor krijgen mensen meer vrijheid over hoe ze hun rol invullen.”

 

Bron: De Telegraaf

Gerelateerd nieuws
Recente ontwikkelingen, interviews & ervaringen
Inschrijven voor onze nieuwsbrief
Cliënten geven Ascender gemiddeld een
8.9
voor haar dienstverlening.

Symposium ‘Werk Capabilities aan het Werk’

30-08-2019

Ascender nodigt u van harte uit voor het symposium 'Werk Capabilities aan het Werk'. Tijdens het symposium gaan sprekers in op de ontwikkelingen en toepassingen van het werk-capability model.

Lees meer

Burn-out door de WHO officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte

08-08-2019

Burn-out is door Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als zelfstandige beroepsziekte met een eigen medische diagnose.

Lees meer

De 3 fases van psychisch verzuim

08-08-2019

Wanneer een medewerker verzuimt vanwege psychische klachten is dit vaak voor de omgeving ingewikkelder dan wanneer iemand verzuimt vanwege fysieke klachten. Bij uitval door psychische klachten zijn drie fases te onderscheiden.

Lees meer

Mindfulness heeft invloed op de hersenen

08-08-2019

Mindfulness verandert bepaalde gebieden in de hersenen. Dat blijkt uit en groot dataonderzoek van neurowetenschappers die hiermee de kritiek weerleggen dat deze methode een hype is waarvan het precieze effect wetenschappelijk niet is aangetoond.

Lees meer

Oplossingsgericht werken als casemanager (deel 2)

03-09-2019

Dick Freriks, directeur van Ascender, is door Scolea geïnterviewd over oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij gebruikt deze benadering in de opleiding bij het omgaan met psychische arbeidsongeschiktheid. Maar hoe past u deze techniek toe?

Lees meer

Traumatherapie helpt mensen met burn-out sneller weer aan het werk

08-08-2019

Met traumatherapie zijn mensen met een burn-out sneller te genezen. Dat constateert Elke van Hoof, klinisch psycholoog gespecialiseerd in trauma- en stresspsychologe van het expertisecentrum Huis voor Veerkracht in België.

Lees meer

Nog te weinig concrete maatregelen voor duurzame inzetbaarheid

08-08-2019

Het aantal organisaties dat duurzame inzetbaarheid tot prioriteit heeft uitgeroepen is gestegen van 59 procent in 2018 naar 68 procent in 2019. Tegelijkertijd worden er minder maatwerkafspraken gemaakt over persoonlijke ontwikkeling en ervaren steeds minder werknemers autonomie in hun werk.

Lees meer

Ascender biedt OverbruggingsRoute (naar specialistische GGZ)

18-10-2017

De wachttijden in de specialistische GGZ zijn soms zeer lang en er zijn ook exclusiecriteria, waarmee een geschikte plek vinden een tijd kan duren. In de wachttijd ‘niks doen’ levert zelden vooruitgang op en kan zelfs de problemen verergeren. In afwachting van een behandeling in de specialistische GGZ biedt Ascender haar opdrachtgevers de mogelijkheid cliënten een overbruggingsbehandeling te laten volgen.

Lees meer